Online fashion blog
Svenska

Varför Använder Kvinnor Smink? Här är Anledningarna!

Varför bär kvinnor smink?

Uppskattningsvis 44 procent av amerikanska kvinnor gillar inte att lämna sina hem utan smink på. Forskning visar att det finns två främsta skäl till varför kvinnor bär smink:

  • Kamouflage – Kvinnor som är oroliga och osäkra tenderar att använda smink för att verka mindre märkbara.
  • Förförelse – Kvinnor som vill vara märkbart mer attraktiva brukar smink för att vara mer självsäkra, sällskapliga och självhäftande.

Dessa 44 procent av kvinnorna tror att om de visar sitt naturliga, orörda ansikte, de inte kommer att kunna utföra någon av dessa saker, och de kommer att behandlas annorlunda. Det visar sig att det finns viss vetenskap för att säkerhetskopiera rädslan som driver dem att bära smink varje dag.

Kvinnor har borrat in dem från en ung ålder för att lyckas med allt, från att dejta till jobbintervjuer till att bilda vänskap med andra populära flickor, de måste vara vackra, och grunden för det är inte helt kulturellt. Det kanske inte är rättvist, men enligt Association for Psychological Science behandlas attraktiva människor mer gynnsamt inom alla livsområden, från dejting till jobb till kriminella rättegångar.

Hur kan kvinnor använda smink för att vara mer attraktiva?

Innan vi fortsätter vill jag notera att den här artikeln inte tar hänsyn till den vackra mångfalden som använder smink och varför. Den nuvarande forskningen om detta ämne fokuserar på hetero män och kvinnor och bygger på antagandet att endast kvinnor bär det. Det betyder inte att dessa tips inte gäller om du inte passar in i den specifika gruppen, men den för närvarande tillgängliga forskningen för flera grupper är begränsad.

Vad biologi säger om attraktiva kvinnliga ansikten

Forskare har upptäckt två universella egenskaper som bidrar till attraktiviteten i en kvinnas ansikte.

1: Mängden färgkontrast runt ögonen och läpparna

Kvinnor tenderar naturligtvis att ha mörkare läppar och hud runt ögonen. Så, våra hjärnor noterar medvetet det som ett tecken på kvinnlighet. Ju mer färgkontrast mellan en kvinnas ögon och läppar och hennes hudton, desto mer feminin och därmed evolutionär attraktiv ses hon.

Läppstift och ögonskugga
Obs: Effekten av förbättrad yttre ögon- och läppfärg är störst på hetero män, eftersom de biologiskt är kopplade för att dras till feminina, fruktbara kvinnor.

2: Hur symmetriskt och till och med hennes ansikte är

Association for Psychological Science förklarar att vi också gillar symmetriska ansikten, även om vi inte kan förstå symmetrin. Du kanske inte inser det, men majoriteten av ansikten är något asymmetriska – endera sidan kommer att vara bredare än en annan, ögonformer kommer att ha mindre skillnader, en kindben kan vara lite mindre uttalad, etc.

Och de färre av dessa variationer ett ansikte har, desto mer attraktiv uppfattas det. Smink utjämnar hudton och konturer, eyeliner och lipliner kan också göra att dessa funktioner verkar mer symmetriska.

Makeup är ett effektivt verktyg för att verka mer biologiskt attraktiv. Frågan är hur du får ut det mesta?

Om smink inte alls är din sak, eller om det finns några morgnar när du vaknar och inte känner att du har tid eller energi att ta ansiktet på, följ detta tips om du åker någonstans där andras intryck av er frågor:

Bär concealer / foundation

Forskning visar att foundation är det kosmetiska som har den största påverkan på hur kvinnor uppfattas. Detta är särskilt viktigt på jobbet eftersom forskning visar att kvinnor som bär smink har högre inkomster och marknadsföringspotential. Missfärgningar av hudtoner, trötta ögonpåsar och fläckar kan få dig att se trött eller sjuk ut.

Om du har akneärr eller andra fläckar, inser du antagligen redan att grundmasker kan, men inte helt, täcka dem. Detta betyder att även med din grundton är din hudfärg inte helt jämn och du kommer inte att ge de fulla fördelarna med att bära smink. För att undvika detta, lägg på tillräckligt med concealer innan du applicerar foundation.

På samma sätt kan fet hud också minska jämnheten i din hud. Ta bort den distraherande glansen genom att applicera pulver ovanpå din foundation. Förvara en kompakt i väskan så att du kan applicera igen efter behov under hela dagen.

Använd dessa Makeupförbättringar

Om du har tid, energi och lust att göra det, kan du ytterligare utnyttja kraften i smink med dessa fyra förbättringar:
Blush: Studier visar att om du har en rosa färgton på dina kinder får du dig att se yngre ut och för det undermedvetna något väckt, eftersom det för många liknar deras naturliga färg i sensuella tillstånd.

Mascara, ögonskugga och eyeliner: Eftersom att kvinnor naturligtvis har mer färgvariation runt ögonen, förbättrar ögonsminket det och gör att de ser mer attraktiva ut. Du kan också använda dessa kosmetika för att öka den uppfattade storleken på dina ögon så att du ser yngre ut.

Läppstift: Återigen ökar detta färgkontrasten i munnen. Det är förmodligen inte någon överraskning att kvinnor som bär röd läppstift uppfattas som mer attraktiva för raka män än de som väljer en mer dämpad färg på läppstift eller ingen alls.
Kontur: Som vi tidigare diskuterat älskar våra hjärnor symmetriska ansikten.

Konturering av ansiktet kan göra det mer symmetriskt förutom att skärpa dina vinklar.

För tips om hur du gör dessa typer av smink, söka det underbara råd från skönhetsbloggar som kan leda dig genom alla typer av smink-steg steg för steg.

Hur Makeup-socialpsykologin påverkar dina relationer

Makeup gör mer än förändrar en kvinnas attraktivitet, det spelar också en roll i hennes förmåga att bilda nya relationer. Medan hetero män tittar på en kvinnas smink eller brist på det för att bestämma hennes attraktivitet, använder hetero kvinnor smink för att bedöma andra kvinnors personligheter.

Forskning har upptäckt tre viktiga resultat om hur hetero kvinnor uppfattar varandras smink:
Kvinnor bedömer andra kvinnor som bär smink som mer dominerande. Denna uppfattning att kvinnor som bär smink är mer kraftfulla spelar en roll i varför smink är viktigt för att hjälpa kvinnor att ha framgångsrika karriärer.

Kvinnor är mer avundsjuka på andra kvinnor som bär smink och uppfattar dem som mer promiskuösa. Detta är särskilt fallet när kvinnor bär fet, sexig smink, som ögonskugga och mörk / ljus läppstift.

Kvinnor “bondar” snabbare med andra kvinnor som bär smink som liknar vad de själva bär. Vi dras naturligtvis till människor som är som vi. Så det är ingen överraskning att makeup är en av de egenskaper kvinnor letar efter när de bestämmer vem de ska bilda vänskap med. Om du tänker på det, säger makeup mycket om kvinnor, till exempel hur mycket de värdesätter skönhet, hur mycket uppmärksamhet de önskar, etc.

 Slutsats

Makeup är viktigt, men för många kvinnor gör misstaget att bära så mycket att de förlorar dess fördelar.
En studie fick kvinnor att sminka som de skulle göra för en kväll ute och forskare tog bilder under hela processen.

Sedan visade de bilderna på kvinnors ansikten som sträcker sig från nollmakeup till helt sminkade och flera däremellan till män och kvinnor och bad dem bedöma vilka foton som var de mest attraktiva. De fann att kvinnor i genomsnitt bedömdes som den mest attraktiva med 60% av sminket de hade på sig för en utekväll. Med andra ord, de flesta kvinnor bär så mycket smink att det överskrider vad som anses vara attraktivt.

En annan studie fann att när smink inte är överdrivet gör det att kvinnor verkar mer skön, pålitliga och kompetenta.
Tänk på det intryck du vill göra och fokusera på att använda smink för att förbättra din naturliga skönhet.

You may also like...