Online fashion blog
Svenska

Så Får du ditt Smink att Hålla Hela Dagen

Få sminkfri smink hela dagen med dessa användbara tips

Gick du någonsin ut ur huset såg ut som en absolut gudinna och sedan gick tillbaka in i slutet av dagen såg ut som du har blivit träffad av en lastbil? Ja, vi har alla varit där.

Att försöka se till att din makeup ser ut som den gjorde när du först applicerar den är en konstform och en som vi har undersökt. Oavsett om du behöver din festivalsmink för att komma igenom dansen, har du en lång händelse den kvällen eller bara behöver du den för att klara dig igenom dagen, dessa hjälpsamma tips hjälper dig.

Om du vill att din makeup ska hålla hela dagen finns det några snygga knep som du kan använda när du använder din makeup för att säkerställa en felfri 24-timmars finish. Fortsätt läsa för att ta reda på …

10 tips för långvarig makeup:

1. Förbered din hud

Förmodligen ett av de viktigaste stegen för långvarig makeup är att förbereda din hud. Detta innebär både att du peppar och hydrerar din hud.

Exfoliering hjälper det att vara friskt och rent. Det hindrar också din smink från att fläcka bort med eventuella rester av döda hudceller.

Att hydrera din hud ger din makeup en ren bas att hålla fast vid och hjälper också till att undvika fina linjer och veck som kikar igenom när dagen går.

2. Använd en primer

Huruvida primers har någon effekt är ett hett diskuterat ämne. Vi visste inte om de verkligen fungerade men som det visar sig, om du får rätt, det fungerar.

En primer förseglar fuktgivaren och ger en slät yta. Primers som har en klibbig struktur när de appliceras är utmärkta för långvarig makeup eftersom de ger din foundation något att hålla fast vid.

Grundläggande av dina ögonlock (ja, dina ögonlock) kommer också att innebära att din ögonskugga kommer att hålla längre och kommer inte att veckas. Använd bara concealer och ett setting powder innan du applicerar skuggorna.

3. Välj rätt grundformel

Detta steg är verkligen nyckeln för långvarig makeup! En kraftigt oljebaserad grund (Foundation) kommer att glida direkt från ansiktet.

Jag föreslår att du väljer en matt foundation (snarare än fuktig) eftersom dessa brukar hålla längre. Det är också en bra idé att leta efter grundläggande formler med lång slitage. 24-timmars slitfundament är ett fantastiskt alternativ även om du inte kommer

4. Ställ in med ett pulver (setting powder)

En annan viktig ingrediens i långvarig makeup är att ställa in det med ett pulver. Detta kommer att hindra dina flytande produkter från att röra sig och glida av ansiktet! Det tillåter också lite mer täckning om det är det utseende du gillar.

Långvarig makeup är en av anledningarna till att människor väljer att “baka”. Det är här du applicerar genomskinligt inställningspulver under ögonen, på pannan, näsan och hakan för att säkerställa att din makeup inte rör sig under dagen eller oxiderar. Det hindrar också din makeup från att veckas och förhindrar uppkomsten av fina linjer.

Att ställa in eventuella gräddeprodukter med ett motsvarande pulver är det bästa sättet att säkerställa att din smink håller hela dagen.

5. Använd vattentäta produkter

Det här är ett litet knep för långvarig makeup: vattentäta produkter.

Dessa är bra för varma dagar eller om du är ganska fet, eftersom formeln kan bekämpa vätska. Vattentäta produkter är formulerade för att hålla mot vatten så naturligtvis har de styrkan att hålla hela dagen. Vattentät mascara och eyeliner kommer definitivt inte att vinkla heller.

6. Mindre produkt är mer (less is more)

Du kanske inte tror att det är sant, men less is more. Kanske har du dock tänkt att ju mer makeup du tar på dig, desto längre kommer det att hålla. Detta är inte fallet.

Om du applicerar din makeup i lätta lager kan den faktiskt hålla längre under hela dagen. Dessutom lämnar det en mer naturlig look.

7. Använd setting spray

Uppenbarligen vill du få tag på en bra inställningsspray (setting spray) som inte bara får din makeup att se felfri utan hålla den på plats.

När du applicerar inställningssprayen, använd bara ett par spriter och låt den torka. Rör inte i ansiktet när det är vått (eller när som helst för den delen).

Om du tar slut på sprayen kan du nå hårspray som ersättare. Vi vet att det låter konstigt men lita på oss, det fungerar.

8. Läppprodukter

Detta är personligen ett av våra favorit tips för långvarig makeup!

Det är definitivt knepigt att få läppprodukter till sist. Du måste nästan alltid applicera igen för att få smink att se sömlös ut hela dagen.

Ett roligt litet tips för att förlänga livslängden på dina läpprodukter är att använda din läppfoder under läppstiftet. Detta lägger till ett andra lager till läppsminkning och kommer att tillåta en andra försvarslinje. Men när det gäller läppglans, måste du bara bita i kulan och applicera på det igen. Det finns inget magiskt botemedel för att få läppglans att hålla. Ännu..

9. Rör inte i ansiktet

Super viktigt. Rör inte ditt ansikte!

Detta är en av de främsta orsakerna till att smink inte håller. När du rör på ansiktet torkar du bara bort sminket och allt hårt arbete är borta. Det förtjänar inte det.

Därför gör du ditt bästa för att inte vila på dina händer, gnugga ögonen eller röra vid ansiktet alls. Lita på mig, du kommer att få en väldigt rörig look annars.

10. Dutta med papper

Som ett praktiskt och användbart livstips kan du försöka att inte applicera pulverfoundation igen hela dagen.

Ja, jag vet att det kan vara frestande men du har det bättre med att använda papperspapper. Varför? Inte bara kan mycket pulver se väsentligt kakigt ut utan pulvret kan ibland ta bort pulvret redan i ansiktet.

Så du är bättre på att nå blottingpapperet snarare än att göra mer smink. Kom ihåg att mindre är mer.

You may also like...