Online fashion and beauty blog
Svenska

Så Rengör du Dina Smink Borstar

Syntetiska eller naturliga, de kommer att hålla längre om du tvättar och torkar dem noggrant en gång i veckan – utan att använda varmt vatten

Om du vill vara riktigt petig kan du rengöra dina borstar efter varje användning. Men detta är absolut inte nödvändigt såvida du inte delar borstar med andra personer. Annars räcker det med att tvätta dina sminkborstar  en gång i veckan. Det finns professionella borstrengörare som du kan använda. Dessa är bra att ha om du inte orsaker tvätta dina borstar. Spraya lite på en trasa eller dylikt och torka av borsten tills det inte kommer någon mer smink från den.

För att tvätta dina , använd ljummet vatten – om vattnet är för varmt, kommer det att förstöra limmet och lossa hårstrån från borsten. Använd även schampo eller en bra tvättvätska. Rikta borsten med hårstrånna nedåt, så att vattnet inte rinner upp i borsten. Samla upp lite schampo och tvätta borsten. När du sköljer, kläm in tills vattnet slutar att bubbla. Torka försiktigt med en handduk och torka dem platt över natten.

Du kan behandla syntetiska och naturliga borstar på samma sätt, liksom makeupsvampar och pulverpuffar. Med läpp- eller foundationborstar, som kan täckas med fet smink, få lite olja – olivolja eller babyolja är bra – och arbeta lite genom den torra borsten. Väv sedan bort det för att ta bort fettet, innan du schamponerar det rena.

You may also like...