Svenska

Contouring för nybörjare en komplett guide

Hur man konturerar för nybörjare kan vara en skrämmande uppgift om du inte har någon aning om var du ska börja. Oavsett om du vill ha en full ansiktsglamour till en smink-look utan smink, gör konturer enormt mycket.

Hur man konturerar för nybörjare är en enkel teknik perfekt för människor som börjar med smink för att värma upp ditt utseende, och ett garanterat sätt att skaffa den solkyssta utstrålning som alla blir galna på i skönhetsvärlden.

Hur man konturerar för nybörjare kan vara skrämmande om du inte har någon aning om var du ska börja och hur du ska göra det.

Oavsett om du vill ha en full ansiktsglamour till en smink-look utan smink gör lite konturer stor skillnad. Hur man konturerar för nybörjare är en enkel teknik perfekt för människor som börjar med att sminka för att värma upp ditt utseende, och ett garanterat sätt att skaffa den mejslade, solkyssta utstrålning som alla blir galna på i skönhetsvärlden.

Alla blir lite mer av en skönhetsexpert idag, vilket är en stor sak som du kommer att göra till det gränslösa spelet professionella tekniker för att göra konturer för nybörjare som publiceras online hela tiden!

Contouring och highlights

Innan vi börjar måste du titta i spegeln och ta hänsyn till din ansiktsform. Du behöver inte konturera varje enskild del av ditt ansikte. Ta reda på de områden du vill lägga till djup och de områden du vill lyfta fram.

Det är lätt att lägga till mer men svårt att buffra bort en hård produktlinje. Glöm inte att markera andra områden du vill ha; nässpetsen, cupids båge och mitten av pannan, bara för att nämna några.

Ta det till nästa nivå

För ett solkysst utseende som ytterligare förbättrar din kontur, borsta den längs med ansiktet, borsta pannan, under kindbenen och under käkelinjen, och glöm inte att smälta ner halsen.

1. Contouring med lite sol och solskyddsfaktor

Pröva detta solskyddstips för ett besynnerligt sätt hur man konturerar för nybörjare! När du ska sola, sätt på solskyddsfaktor 20 över hela ansiktet och applicera sedan en tunn linje med SPF 70 längs näsan och ner till överläppen. Baka i solen och tvätta ansiktet med en borste när du är klar för att ta bort solskyddsfaktor. Har du en naturlig kontur att gå med din helt naturliga smink-look.

Solskyddsfaktor är faktiskt ett fantastiskt redskap, eftersom det också kan vara en av de bästa markeringarna du förmodligen kommer att använda! Precis som hur du skulle göra med en vanlig överstrykningspenna, klappa lite solskyddsfaktor på dina kindben.

2. Subtilitet och diskrethet

Guides om hur man konturerar, till exempel online YouTube videos, kan göra att du blir avskrämd att prova det eftersom det ser komplicerat ut. Men med konturer kan ingenting gå fel.

Använd en mörkare nyans av din hudton för att konturera ditt ansikte. Du bör bara kunna se de definierade funktionerna från sidan, vilket sedan hjälper till att skapa ett mer subtilt utseende.

3. Hitta din ansiktsform

Som sagt är subtilitet nyckeln till hur man konturerar för nybörjare att uppnå det naturliga utseendet. För att få det smink-utseendet utan smink, borde du ta reda på vad som är naturligt för dig. Vad vi menar är att du borde veta vad som är bäst för ditt ansikte för att det ska se mer naturligt ut, snarare än att se ut som ett Instagram-filter i ditt ansikte.

Känn din ansiktsform, och därifrån, anpassa hur du konturerar för nybörjare, såsom var du kan placera skuggor och höjdpunkter på de ideala områdena.

För ett hjärtformat ansikte rekommenderar vi att följa den berömda ”figur 3” -tekniken, där du konturerar längs pannans sidor intill hårfästet, under kindbenen och i hålen på dina kinder med en svepande rörelse av borsten. Ett avlångt formad ansikte kräver emellertid att börja ovanför pannan respektive på käkens sidor och att borsta mot hakan.

4. Kombinera strukturer

Vem visste att detta också kunde gälla nybörjare som lär sig att konturera? Två strukturer alltid är bättre än en. Detta är för att undvika en fet, igentäppt känsla. Och även det kakformiga, trasiga resultatet av vissa pulverprodukter.

Balansera allt. Skulptera ansiktet med grund och ställ in det med pulver för att låsa allt på plats. För detta rekommenderar vi en konturpalett som har både varma och svala pulver som är lämpliga för ett brett sortiment av hudtoner.

You may also like...