Online fashion blog
Svenska

19 Bästa Tips för att Motverka Dålig Hy och Akne

Online fashion blog

Förbättra din hud hud, struktur, och motverka akne med dessa fantastiska och effektiva tips. Att byta ut några dagliga vanor och vara mer medveten om andra livsstilsfaktorer som kan påverka dig hjälper dig att ta reda på hur du får bättre hud. Oavsett om ditt huvudsakliga problem är anti-aging hudvård eller akne-behandlingar, kommer de 11 stegen nedan att få din hud hud där du vill att den ska vara.

Här är våra bästa tips för att Motverka Dålig hy och Akne.

Drick vatten

Och glöm inte att skräddarsy dina hudvårdsprodukter efter detta. Mjukt vatten tar inte bort tvål lika effektivt, så det kan lämna tvålrester på huden. Om ditt vatten är mjukt, använd ansikts- och kroppsrengöringsmedel sparsamt. Detta kan orsaka torrhet. Mjuka, icke-tvålformler, som inte är avsedda att skumma, kan minimera detta. För att kontrollera vattenkvaliteten i ditt område, logga in på statens eller kommunens hemsida.

Håll stress under kontroll

Stress påverkar nästan alla delar av kroppen, inklusive din hud. Forskare har funnit att studenter som kände sig stressade hade mer allvarliga akneutbrott under undersökningstiden än de som hade mindre tryck.

Det beror på att stress ökar kroppens produktion av hormoner som kortisol, vilket kan göra huden oljigare och minska dess förmåga att bekämpa akne-orsakande bakterier. För att hålla stess under kontroll, träna regelbundet och använd tekniker för stresshantering, som yoga, djup andning och meditation. Detta “kan hjälpa tillstånd som akne, psoriasis, rosacea och seborrhea.

Förbättra din luftkvalitet

Att undvika rökiga miljöer är smart eftersom att enbart att vara runt rök kan leda till ökade skador på huden och påskyndar åldrandet. Andra föroreningar inomhus kan också påverka huden negativt. Byt luftfiltret i ugnen regelbundet och använd fläkten i köket om du lagar mat med olja. Tänk också på att torr inomhusluft kan torka ut huden och göra fina linjer mer märkbara. Köp en luftfuktare i ditt sovrum för att minimera dessa problem.

Byt till vanlig tandkräm

De med ingredienser för kontroll av tandsten eller tillsatta smaker, som kanel, kan bidra till ett vanligt hudtillstånd som kallas perioral dermatit. Det ser ut som finnar, rodnad och skalning runt munnen. Om du lider av detta problem, se en hudläkare för antibiotika för att rensa det.

Undvik överdriven solexponering

UV-strålar och särskilt UVA-strålar kan tränga igenom fönstren i ditt hem och på kontoret och orsaka skrynkliga och bruna fläckar. Detsamma gäller för bilfönster: Studier har funnit högre frekvenser av hudcancer på vänster sida av ansiktet och överkroppen än till höger, eftersom den sidan är mer utsatt när du kör. Sedan gäller det även normal exponering av solen även när du är utomhus. Skydda dig med fuktighetskräm med SPF.

Försök att inte engagera dig i alltför många utomhusaktiviteter mellan de timmar där solen är som hårdast. Men kom alltid ihåg att en solbränna är en indikation på hudcellskador.

Se över ditt mejeriproduktsintag om du har akne

Forskning från Harvard School of Public Health fann att tonårsflickor som konsumerar mycket mjölk är nästan 30 procent mer benägna att få akne än de som dricker mindre, och experter anser att detsamma gäller för vuxna kvinnor som är benägna att få allvarliga utbrott.

Överraskande verkar skummjölk vara en sämre brottsling än helmjölk. Forskare förstår inte exakt varför mjölkprodukter kan leda till akne, men vissa antar att de naturliga hormonerna som finns i mejeriet kan ha en påverkan. Även organisk mjölk kan orsaka akne . Keso, drycker omedelbar frukost och sherbet är också kopplade till akne. Även om att minska mejeriet inte löser ett finnproblem på egen hand, kan det göra en skillnad för dem som drabbas av allvarliga utbrott, säger experter. Om du går den här vägen, se till att du får tillräckligt med kalcium från andra matkällor, till exempel grönsaker, eller överväg att ta kosttillskott.

Var uppmärksam på din rengöringsmedel

Det låter kanske intuitivt, men om du har torr hud kan ditt val av ansikts tvätt vara ännu viktigare än din fuktighetskräm. Ett rengöringsmedel som inte är uttorkande är perfekt eftersom den hjälper till att ersätta fuktbarriären i huden. Betrakta det som en förebyggande strategi. Du kan använda ditt rengöringsmedel för att undvika torrhet, eksem och psoriasis snarare än att bara behandla dessa problem när de blossar upp. Det är fortfarande smart att applicera en fuktighetskräm efter du rengjort.

Drick grönt te

Om din hud är röd eller fläckig kan grönt te, vilken har antiinflammatoriska egenskaper vara lugnande. Iste är bäst eftersom varma drycker kan förvärra rodnad och andra symtom på rosacea. En annan fördel: Epigallocatechin gallate (EGCG) i grönt te kan hjälpa till att förhindra kollagen förstörelse som leder till rynkor samt sol-inducerad DNA-skada i huden (tänk linjer och missfärgning), enligt vissa experter. Överväg att ersätta ditt morgonkaffe med grönt te.

Undvik att ha för mycket smink

Att bära för mycket smink kan kväva huden och resultera i ett akneutbrott. Detta tips är särskilt viktigt om du redan upplever ett akneutbrott. Om du bär smink ska du bara använda sminkprodukter som är ickekomogena. Kontrollera ingredienserna och se upp för hårda kemikalier och potentiella irriterande ämnen.

Sov aldrig med din makeup på! Oavsett hur sent det är, tvätta din makeup noggrant och gör din vanliga hudvårdsrutin efteråt.

Om du är utmattad och inte kan göra hela din sminkborttagningsrutin, använd en makeuptork. För en effektivare rengöring, använd först en makeupborttagare, rengöringsbalsam, rengöringsolja eller micellvatten.

Håll håret rent

Håret tenderar att bli fettigt efter en lång dag. Så se till att tvätta det regelbundet, särskilt om du har långt och tjockt hår. Bind håret i en hästsvans när du går och lägger dig för att undvika att få håret i ansiktet.

Ät nyttigt och hälsosamt

Det är fortfarande osäkert hur en persons diet direkt påverkar huden. Men flera studier tyder på att fet mat, mejeriprodukter, sockerhaltiga livsmedel och bearbetade livsmedel faktiskt kan utlösa akne.

Andra livsmedel, å andra sidan, tenderar att hjälpa till att motverka akne, till exempel frukt som för vissa innehåller mycket antioxidanter, grönsaker etc. som kan innehålla C, E och A-vitaminer som är kända för att vara bra för huden.

Välj vattenbaserade hårprodukter

Vissa balsam, liksom pomader, volumizers och styling krämer, innehåller oljor och vax som kan täppa porerna och skapa akne, särskilt på pannan, ryggen och hårfästet. Även om du är noga med att undvika att få dem på huden kan de ta sig till ansiktet och kroppen när du duschar och när du svettas, eller flyttas över din kudde medan du sover. Leta efter vattenbaserade formler och undvik de som innehåller mineralolja, bivax eller mikrokristallint vax.

Kontrollera ditt medicinskåp

Vissa orala preventivmedel, antibiotika, fertilitetsläkemedel och antiseizurläkemedel kan leda till akneutbrott.  Antihistaminer, diuretika och vissa antidepressiva medel kan orsaka torr hud. Och vissa antibiotika-, diuretika- och diabetesbehandlingar kan göra dig sårbar för solskador. Om du hittar att din hud reagerar mer medan du tar ett visst läkemedel, prata med din läkare. Dessa kan antingen sänka dosen eller byta till en annan medicin.

Sov en hel natt

Medan du sover så, arbetar hudens reparationsmekanismer. Att vara sömnberövad, däremot, sätter stress på kroppen, vilket gör att den släpper mer adrenalin och kortisol, vilket kan utlösa akneutbrott och andra hudproblem. Och forskning har funnit att otillräcklig sömn är en betydande riskfaktor för akne bland ungdomar. Därför är sju till åtta timmars sömn göra magi för din hy.

Håll ansiktet återfuktat

Återfuktande är avgörande för att förhindra utbrott av akne och akne. En väl fuktad hud innebär att porerna andas, vilket minskar risken för att sebum byggs upp.

Var alltid försiktig när du väljer en fuktighetskräm. Människor har olika hudtyper, så köp inte bara en produkt eftersom din favoritkändis använder samma.

Det kan ha fungerat för dem men det betyder inte automatiskt att det också fungerar för dig. Gör lite forskning om vilka ingredienser som bäst passar din hudtyp och vilka ingredienser du behöver undvika.

Om du har akne eller fet hud eller en kombination av båda, använd en fuktighetskräm som inte innehåller alkohol. Undvik fuktighetskrämer som är tjocka i konsistens och innehåller torkningsingredienser.

Innan du applicerar fuktighetskräm i ansiktet, gör först ett på underarmen. Om din hud visar tecken på irritation ska du omedelbart sluta användningen.

Rengör ansiktet regelbundet

Rengöring är absolut nödvändigt för att befria huden från överskott av olja, smuts, döda hudceller och orenheter kvar på huden. Men överdriv inte. Det betyder inte att du måste tvätta ansiktet tills det känns matt.

Helst bör du bara tvätta ansiktet två gånger – efter att du vaknat på morgonen och under sänggåendet. Övertvättning kan torka ut din hud och kan till och med leda till akneutbrott.

Om du känner att hyn blir fet under dagen, tvätta inte. Du kan välja att använda en toner istället. Applicera den på en bomullsdyna och gå försiktigt över ansiktet.

Ett annat bra alternativ är att använda ett oljepapper. Placera det lätt på det oljiga området tills det absorberar oljan. Använd bara ljummet vatten när du tvättar ansiktet, aldrig varmt. Undvik tvålar och andra torkrengöringsmedel.

Användning av hårda och torkande tvålar och rengöringsmedel kan skada ytan på din hud och leda till ett utbrott. Använd så mycket som möjligt bara vattenbaserade rengöringsmedel som är mjölkiga eller geléaktiga i konsistens. Gnid inte hårt i ansiktet.

Använd små och milda cirkulära rörelser, var så känslig du kan. När du torkar ansiktet, använd en mycket mjuk och icke-slipande trasa och klappa ansiktet torrt, svep aldrig!

Tvättdukar för ansiktet ska endast användas en gång och bytas ut dagligen.

Skrubba

Exfoliering rengör hudens yta på döda hudceller och hjälper också till att bibehålla fukt.

Regelbunden exfoliering jämnar ut huden, förbättrar hudens struktur, jämnar ut huden och förhindrar smuts och död hudcellsuppbyggnad.

Undvik att använda något grovt material när du gör peeling. Exfoliera till exempel inte med en exfolierande svamp eller en exfolierande handske för att inte skrapa din hud.

Du kan också exfoliera ditt ansikte med en lermask.

Rör inte i ansiktet

Din hand är full av bakterier. Att röra någon del av ansiktet med händerna kan överföra bakterierna och irritera huden och leda till utbrott.

Om du inte kan hjälpa det, rengör alltid händerna med en alkoholgel i förväg och använd inte naglarna.

Lämna dina finnar i fred

Om du har en finne som är extremt röd eller svullen, låt den vara i fred! Rör aldrig vid dina finnar. Att klämma finnar med dina fingrar kan bara göra mer skada än nytta.

Chansen är stor att du bara kommer att sprida bakterierna ännu mer och lida av ärr som tar ännu längre tid att försvinna.

You may also like...