Svenska

Bästa Tips För Lockigt och Vackert Hår

Vill du få lockigt och vackert hår?

Har du platt hår men vill ge ditt hår lite mer liv i form av lockar? Det kan vara svårt att veta hur man ska tänka när det kommer till lockigt hår. Men oroa dig inte! Med rätt metod kan du få vackert och lockigt hår.

1. Skippa schampot

Du kanske gillar den rena känslan som traditionellt schampon ger ditt hår, men de kemiska laddade formlerna kommer bara att väga ner dina lockar och främja lockar och krull. Om du har lockigt hår kan du fortfarande använda ett schampo men använd ett som är sulfatfritt.

2 Stil

Medan håret fortfarande vänds, använd en jämn gel eller en kräm som definierar lockarna. Lite gel ger en lätt studs och definierad form. Applicera lager för lager och applicera på håret närmast ditt ansikte sist.

3. Produkter

Även om stylingverktyg och massor av produkter inte rekommenderas för att förbättra naturliga lockar är ett tips om du upptäcker att dina lockar tappar sin spänst under dagen att använda en specialiserad behandling såsom en spray för att återaktivera och föryngra lockar.

4. Minska friktion

En silkeskudde är en värdefull investering för hårläkning över natten. Denna hjälper till att minska friktionen när du ligger och vrider på dig under natten, och därför är det skonsamt mot dina lockar så att hår ser mer definierat ut mellan tvättar.

5. Tvättning

Tanken bakom samtvätt är att du bara använder balsam när du tvättar håret. Resultatet är mjukare, mer hanterbara lockar. Om du fortfarande använder schampo, se till att använda ett balsam före och efter schamponering. Tvätta på detta sätt var 7-10 dag för lockigt hår.

6. Balsam

Ett bra balsam är lockars bästa vän. När du har rengjort håret med ett balsam bör du ta dig tid att arbeta mer balsam jämnt genom håret. Försök att lämna den på upp till 15 minuter beroende på hur mycket fukt du behöver och skölj sedan ut.

7. Tryck ut vatten från håret

Nu låter det inte som de mest glamorösa uppgifterna, men det är viktigt om du vill ha riktigt definierade lockar. Istället för att hårt vrida ut håret med en handduk eller attackera ditt hår med hårtorkaren, ta dig tid att tippa allt håret framåt och tryck försiktigt ut all överskottsfuktighet från varje lock med en handduk.

Unvik detta


Övertvätta inte ditt hår

Även om hur ofta du ska tvätta håret helt är upp till dig och vanligtvis beror på ett antal faktorer såsom hårbottenfukt, talgproduktion, etc. – rekommenderas det att lockiga hårtyper använder minomalt med schampo. Med andra ord, avstå från att schamponera ditt hår varje dag.

Texturerat hår behöver sina naturliga oljor för att hålla sig friska, och om det schamponeras för ofta kan det torka ut, vilket kan leda till skadat hår. För bästa resultat, prova att tvätta håret bara en eller två gånger i veckan.

Hoppa inte över balsam

Lockiga och strukturerade hårtyper lutar ofta mer mot den torra, tråkiga och krusiga änden av spektrumet, vilket är varför det är viktigt för dig att hålla de känsliga hårstråna väl återfuktade.

Med andra ord: hoppa inte över balsam! Ett fuktgivande balsam som är speciellt utformad för att arbeta med ditt lockiga hår hjälper till att ge en fantastisk dos av fukt, näring och skydd som ditt hår inte kan få från enbart schampo. Leta efter ingredienser såsom kokosnötsolja, sheasmör, avokadoolja och aloe vera.

Om dina lockar är platta ovanpå, prova att skölja håret upp och ner.

Stylingprodukter

Desto tidigare kan du ställa in dina lockar desto bättre resultat för att få lockigt hår.  Detta är anledningen till att det rekommenderas att du använder stylingprodukter medan ditt hår fortfarande är väldigt fuktigt och innan dina lockar har kommit fram.

Om du väntar för länge kan dina lockar bli krusiga och odefinierade. När du applicerar dina produkter, se till att du också arbetar igenom dem med stängda händer och se till att inte skaka igenom dina ömtåliga lockar, eftersom det också kan orsaka skador.

Hårtork

Lufttorkning av ditt hår när det är möjligt är vanligtvis det bästa valet för lockiga hår. Om du torkar håret, se till att lägga till en fäste på din hårtork för att begränsa mängden direkt värme och kraftfull luft som träffar ditt hår. Genom att använda ett munstycke kan du förhindra att håret kastas runt för mycket medan du torkar, vilket i sin tur skapar mindre friktion och därmed mindre krusning.

Balsam

Det räcker inte för att bara använda balsam för håret i duschen. Texturerat hår behöver långvarig fukt och skydd, varför det är starkt rekommenderat att du investerar i ett vårdande och reparerande balsam. Förutom att ditt hår har en rejäl dos av långvarig fukt och näring bildar det också en skyddande barriär runt dina hårstrån för att hjälpa till att blockera de saker som kan skada dina lockar, som krusning och UV-skador.

Använd inte en borste på blött hår

Borsta aldrig ditt hår efter dusch. Att använda en fin tandkam på texturerat hår är det enklaste sättet att störa ditt lockmönster, vilket gör att dina hårastrån förvandlas till en jätte, orubblig röra. Försök istället försiktigt kamma och ta bort dina lockar i duschen medan du applicerar balsam i håret.

Använd en bred kam och arbeta med balsam genom hårets längd och se till att arbeta dig från ändarna till rötterna tills dina lockar är knutfria. När ditt hår har sköljts helt bör du avstå från att kamma eller hålla på med håret, även med fingrarna, eftersom detta bara kommer att bryta isär dina lockar och skapa mer onödig frustration.

Undvik produkter med sulfater

Hål dig borta från produkter som innehåller sulfater, vilka är de rengöringsmedel som ansvarar för den rika skummen i schampon, är det särskilt viktigt att göra det när du har lockigt hår. Sulfater skadar och torkar ut dina hårstrån, vilket gör att de blir spröda och krusiga.

När det gäller texturerat hår vill du leta efter fuktbaserade produkter som försiktigt närar dina trådar utan att ta bort deras naturliga oljor.

Skydda håret medan du sover

Det kan verka lite äl mycket underhåll, men att skydda håret medan du sover är faktiskt ett avgörande steg för att ta hand om ditt texturerade hår. Oavsett hur dyra dina lakan kan vara, är deras bomullstyg fortfarande alldeles för hårt på dina känsliga trådar. Bomull suger också upp hårets naturliga oljor medan du sover och utarmar dina delar av deras fukt.

För att bekämpa detta kan du försöka linda in håret i en silkescarf eller sova på en silkekudde, vilket hjälper till att bevara ditt lockmönster och minska mängden friktion som de utsätts för hela natten. Kom morgon, dina lockar blir jämna, glänsande och fulla av liv!

You may also like...