Online fashion blog
Svenska

Tips för Att Få ditt Smink att Hålla Hela Dagen

I dagens skönhetskultur har applicering av makeup blivit både en konstform och en vetenskap. Ditt konstnärskap visar genom hur du förvandlar ditt ansikte, så finns det den verkliga vetenskapen bakom att experimentera för att förstå vilka produkter som bäst passar din hudtyp. För att göra dina skönhetslektioner lite enklare har vi sammanställt otrygga sätt att förlänga din makeups varaktiga tid.

Genom att behärska dessa steg kan du vara säker på att ditt hantverk aldrig kommer att gå till spill.

1. Fukta alltid huden

Att se till att ditt utseende varar hela dagen börjar faktiskt långt innan du applicerar sminkprodukter. Innan du får glamour är det viktigt att du upprätthåller en hydratiserande, daglig hudvårdsrutin. Detta betyder fuktgivande med en lätt, SPF-rik fuktighetskräm på morgonen, samt en tjock, kollagenstimulerande nattkräm före sängen.

Du bör också äta en näringsrik, balanserad diet och dricka mycket vatten. Med väl hydratiserad hud kan du vara säker på att din makeup kommer att absorbera och hålla fast vid hudens yta hela dagen.

2. Exfoliera regelbundet

Exfoliering är utan tvekan det enskilt viktigaste steget för att få din makeup att hålla kvar. Torr hud resulterar i smink som torkar och spricker. Exfoliera huden minst två gånger i veckan för att förhindra frustrerande och pinsamt flagnande. Att bli av med det översta lagret av död, torr hud gör att din makeup kan fortsätta mycket smidigare och förblir oövervakad i timmar.

3. Prima din makeup

När du har bråttom är det mer bekvämt att hoppa rakt in i tillämpningsgrunden.

Men en viktig ingrediens till långvarig makeup är att ha rätt bas. Innan du applicerar någon färg ska du först sprida en primer över hela ansiktet och halsen. En bra grundfärg skyddar inte bara din hud genom att fungera som en barriär mellan den och den tunga, por-igensatta grunden, utan den gör också din hud till den perfekta duken.

4. Välj vattentäta produkter

Du behöver inte reservera din vattentäta ögonsmink för speciella tillfällen som bröllop. Även på dagar som du inte kommer att bli rivna till, är vattentäta produkter också svettbeständiga och är därför ett idealiskt alternativ för att få din makeup att hålla längre.

Oavsett om det regnar, slutar du med ärenden eller tycker att du skrattar så hårt att du gråter, vattentät smink kan överleva allt som livet kastar dig.

5. Rengör applikatorerna

Tro det eller inte, verktygen du använder för att applicera din makeup kan vara orsaken till att den inte håller hela dagen. När du använder dina fingrar hjälper du att packa produkten ner, du vill inte överföra oljan från dina fingertoppar till ditt ansikte. Och om dina borstar inte är helt rena, så kan den skitliga uppbyggnaden överföras också.

För att se till att ditt utseende är felfritt från soluppgång till solnedgång, se till att dina verktyg är stickade och spännande.

6. Låt din stiftelse “baka”

Om du någonsin har tittat på en sminkhandledning eller intresserat dig för kändisglam-trupper, har du antagligen hört talas om det senaste baksteget i skönhetsrutiner. “Bakning” innebär att du applicerar genomskinligt pulver ovanpå ditt tjockaste sminklager och låter det sedan sitta och blötlägg i huden i fem till 10 minuter.

Detta är användbart eftersom det väsentligen tillåter produkterna att torka och mattas, så att du aldrig riskerar att torka.

7. Applicera ett setting powder

Setting powder är en absolut livräddare när det gäller att förlänga livet för din vardagliga makeup. Det hjälper till att lysa mörka bronzer och blandar även de mest dramatiska konturerna.

8. Spraya en efterbehandlingsspray

Om du planerar att bära en väldigt tung smink kan du kanske ta bort de stora vapnen. Du kan tänka på efterbehandlingsspray som en maximal hårspray för ditt ansikte. Dessa produkter är det perfekta sättet att hålla din makeup på plats.

9. Använd blottingpapper hela dagen

Olja är i huvudsak kryptonit för långvarig makeup. Oavsett om du har en kombinerad hud, är naturligtvis mycket fet eller är benägen att röra vid ditt ansikte under hela dagen är det en smart idé att hålla bläckpapper till hands. Om du tappar dessa papper på glänsande områden absorberar du snabbt olja och hindrar ditt hårda arbete från att glida och glida på huden.

10. Sätt tillbaka matt pulverfundament

Matt pulverfundament (pressat och löst) gör ett utmärkt jobb med att absorbera olja, korrigera missfärgning och i allmänhet få dig att bli fantastisk. Om det finns en sminkprodukt du bör ha i din handväska hela tiden, är det den här. Använd bara igen hela dagen om du märker att din smink börjar blekna eller smeta.

You may also like...