Online fashion and beauty blog
Svenska

Skadar Smink din Hud?

Mascara, läppstift, rodnad, foundation och eyeliner är skönhetsprodukter som är en nödvändighet för många kvinnor runt om i världen. Ibland kan makeup ibland vara skadlig för din hud.

Ohälsosamma sminkvanor kan orsaka akne, åldrande och olja eller torrhet. Här är mer om de negativa effekterna av daglig sminkanvändning.

Sminkens skadliga effekter

Täppta porer

Det är lätt att hoppa över att tvätta ansiktet på natten, men negativerna överväger långt det positiva med denna lata vana. Att sova i smink kan täppa till dina porer och resultera i akne i ansiktet. Det kan också irritera ögonen och orsaka bulor i huden nära ögonen.

Tidigt åldrande

Om du lämnar smink på din hud över natten kan det framhäva rynkor. Solskador kan också orsaka åldrande (och många bär inte solskyddsmedel när de bär smink). Åldersfläckar och rynkor kan uppstå som ett resultat av att du inte skyddar din hud ordentligt.

Torr eller fet hud

Vissa sminkprodukter kan göra din hud torrare eller fetare än den brukar vara. När människor med naturligt torr hud försöker lägga smink ovanpå huden, kan sminket göra huden torrare. Du kan se om du har torr hud genom symtom som flagnande hy.

Så om du bär smink varje dag – som många kvinnor – hur kan du skydda din hud? Vi har sammanställt några sminkvanor för att hålla din hud så frisk som möjligt. Om du utvecklar dessa vanor kommer din hud att tacka dig.

Hälsosamma makeupvanor för din hud:


Tvätta ansiktet varje natt

Det kan vara svårt att motivera dig själv att ta av dig smink på natten innan du sover. Men för att undvika att skada huden är det viktigt att utveckla denna vana. Processen inkluderar först, med en smink bort tagare, och för det andra att tvätta ansiktet med en ansiktsrengöring.

Rengör dina borstar regelbundet

Det här kan vara svårt att göra regelbundet, men du behöver bara rengöra dina makeupborstar en gång i månaden. Djupt rengöring av dina borstar hjälper dig att bli av med de skadliga bakterierna på borstarna som kommer från din hud – från svett och döda hudceller – och bakterierna som kommer från sminkprodukter.

Hitta sminkprodukter som fungerar för din hud

Allas hud är annorlunda, och det är därför du måste vara uppmärksam på hur din hud reagerar på olika produkter. Vissa produkter kan torka ut huden medan andra kan göra den fet. Genom test och fel kan du hitta det smink som är bäst för din hud. Många hudläkare rekommenderar mineralbaserade sminkprodukter eftersom de ofta är mindre hårda på din hud.

Använd fuktighetskräm och solskyddsmedel dagligen

Människor använder ofta inte fuktighetskräm eller solskyddsmedel som en del av sin dagliga sminkrutin, men de borde verkligen – fuktighetskräm kan hjälpa till att lindra torrheten som smink kan orsaka och solkräm kan hjälpa till med åldrande ansträngningar.

För att bekämpa torr hud, försök att undvika att sminka på flagnande eller skalig hud. Om du måste ta på dig smink, använd en fuktighetskräm som bas under din makeup. Det finns också tillgängliga märken som kombinerar fuktighetskräm och solskyddsmedel till en produkt som hjälper dig att spara tid.

Dela inte smink

När du vill låna din väns läppstift bör du tänka två gånger. Att dela skönhetsprodukter är ett bra sätt att sprida bakterier. Det kan vara bekvämt, men det hjälper inte din hud på lång sikt.

Dessa enkla steg hjälper dig att få den friska, glödande huden som du förtjänar. Makeup är inte helt dåligt för din hud, men det kan orsaka problem om du utövar ohälsosamma sminkvanor. Att utveckla dessa rutiner hjälper dig att skapa en säker miljö för din hud. Trots att det här är enkla tips, hjälper de dig att rädda dig från oönskad akne, åldrande och torr eller fet hud.

You may also like...