Svenska

Så Sminkar du Bort Trötta ögon – Komplett Guide

Vissa nätter kan du bara inte få någon sömn. Sömnlöshet, jetlag, sena kvällar ute och att hålla sig uppe med ett sjukt barn är bara några tjuvar av sömn.

Oundvikligen vaknar du nästa morgon och ser lika trött ut som du känner dig. De berömda trötthetstecknen stirrar tillbaka på dig i spegeln: trött hud, mörka cirklar och hängiga ögon. Eftersom att gömmma sig under täcket vanligtvis inte är ett alternativ, följ dessa effektiva tips för att se vaken och fräsch ut, trots att du kanske inte känner dig som det.

Det bästa sättet att väcka huden är att återfuktera, både inifrån och ut. Börja dagen med ett stort glas vatten och fokusera sedan på din hudvårdsrutin.

När du är trött kan en förlust av lipider tillåta att vatten förångas från huden, vilket gör att det känns torrt och tätt och ser tråkigt ut. Lösningen på detta är att smörja upp med en rikare, tätare ansiktsfuktighetskräm än du vanligt använder (“petrolatum” på ingredienslistan är ett bra tecken), eller byt bara från lotion till kräm. Vänta några minuter för att låta fuktkrämen sjunka in och applicera om huden fortfarande känns torr.

Om du vanligtvis bär en foundation, hoppa över den. Trött hud tenderar att vara grov och ojämn, och foundation ser bäst ut på en slät yta. Gå istället för en lätt tonad fuktighetskräm. det kommer att glida på och hjälpa till att tona hudens naturliga rodnad. Tips: Gör din egen tonade fuktighetskräm genom att blanda några droppar av din foundation med din fuktighetskräm.

Peppa upp tvättad hud med två nyanser av blush: din neutrala, vardagliga blush plus en ljusare nyans. Applicera den neutrala skuggan på samma sätt som du alltid gör, börja på varje kindens äpple och blanda i hårfästet. Damma sedan mycket lätt den ljusare skuggan bara på äpplen på dina kinder. Detta extra färgstänk hjälper dig att få den en fantastisk glow.

För mörka ringar under ögonen

En effektiv lösning mot riktigt mörka cirklar under ögonen är en kombination av två döljare. Börja med en ljusrosa concealer för att korrigera din lila-gröna färg på dina cirklar. Lägg sedan på din vanliga (gul-tonade) concealer. Se till att du applicerar concealer under varje öga, upp till dess fransar och mot dess inre hörn. Använd fingrarna för att försiktigt klappa och blanda concealer; lås det sedan på plats med löst pulver (i en gul ton) applicerad med en velour puff.

För pigga ögon

Minimal makeup är bäst på trötta ögon. Hoppa över skimmer och skuggor; de uppmärksammar ögonen och kan förstora trrötthet och påsar under ögonen.

Välj istället en mjuk, matt pulverskugga. Använd ljus smink som enkelt smälter in i din hudton. Undvik mörka nyanser, som får ögonen att försvinna, och rosa eller rödtonade nyanser, som får dig att bli ännu tröttare.

Definiera dina ögonbryn

Om dina ögonbryn är trätta och djärva, fokusera inte på ögonen utan snarare på ögonbrynen. Ingen kommer att märka de mörka cirklarna under dina ögon när de inte kan sluta titta på dina fylliga, vackra ögonbryn. Du kan definiera dina bryn med penna eller skugga för att skapa ett mer definierat utseende.

Ljusa ditt ansikte med blush

Chansen är stor att om dina ögon ser trötta ut så gör hela ditt ansikte det också. För att få uppmärksamheten från dina ögon och fokusera den någon annanstans på ditt ansikte ska du bära en ljus färgad rodnad på dina kinder. Försök att använda mer persika rosa färger istället för mörka eller tråkiga färger. Om den rosa är ljus, kommer den att lysa upp hela ansiktet, även dina ögon.

Concealer

Att använda concealer är kanske något du redan gör för att bli av med trötta ögon. Men om du inte vill se ut som en tvättbjörn är färg och applikation mycket viktigt.

Välj en concealer som är rätt för din hud. Normalt bör det vara en eller två nyanser lättare än din hudton. Istället för att lägga massor av produkter, applicera små prickar med concealer under ögat för att skapa en V-form. Sedan, med ditt finger eller en svamp, blanda produkten riktigt nära din nedre franslinje. Fortsätt att jobba nedåt till din övre kind och nära näsbron. Denna teknik lockar till sig ljuset och plumpar upp ditt under ögonområdet som tenderar att fördjupas när du är trött. Om du är en CC Cream eller foundation älskare som jag, gör detta steg först och använd concealer sedan. Ljuseffekten kommer att bli mer synlig på toppen, men ändå generera ett mer naturligt utseende.

Highlight

Lägg till en champagne eller beige skimrande ögonskugga i det inre hörnet av ögonen och pannbenet. Detta hjälper dina ögon att dyka upp och omedelbart se mer vaken när ögonskuggan lockar ljus och skapar mer volym. Undvik glitteriga vita eller silverögonskuggor. De visar för mycket och ser inte lika naturliga ut.

Definiera ögonbrynen

Om det är en sak som du inte bör hoppa över din min sminkrutin är det dina ögonbryn. Ögonbrun är själva ramen för ansiktet. Att definiera dem ger en skarpare look direkt. Även om stora buskiga ögonbryn är mycket trendings för närvarande, som det ses på kända modeller, är det inte lämpligt för alla kvinnor. Faktum är att för mycket pannhår kan dra ner ögonen. Det är viktigt att ha rätt form och rengöra bågen. Fyll på dem med en vinklad pensel och en matt brun eller taupe ögonskugga för en naturlig panna. Borsta dem uppåt och sätt dem på plats med panngel.

Applicera eyeliner

Dine ögonlinje kommer att skapa mer definition som ger illusionen av en fullständig franslina. Istället för att använda en traditionell svart eyeliner som är mer intensiv, välj en brun eller blå eyeliner. Blå färger motverkar gulaktiga toner och lyser upp ögonen och gör dem vita. Slät ut linjen med en vinklad borste och förläng den något uppåt för att skapa den lyftförbättringen. Försök också med naken eller beige eyeliner för att fodra den inre nedre kanten på ögonen. Du kommer att märka hur det vita i ögat ser ljusare ut.

Krulla dina fransar och applicera mascara

Har du någonsin provat en ögonfransrullare innan? Det är en väsentlig del av mångas makeup-kit och något som vi verkligen rekommenderar. Krullning av dina fransar skapar en mer öppen och lyftad ögonblick. Placera krullningen mycket nära fransens linje och rör dig uppåt. Redan direkt kommer dina ögon att se större ut och mer vakna. Slutför öppningseffekten genom att lägga till mascara. Om du känner dig lite mer vågad kan du prova blå mascara för extra ljusstyrka.

Värm upp din hud med rodnad och bronspulver

Att ta fokus från ögonen och lysa upp vissa områden i ansiktet är ett bra trick för att väcka det sömnberövade utseendet. Älskar du inte den solkyssta glow vi får när vi kommer tillbaka från semestern? Att värma upp din hud med en naturlig bronzer och rosa rosa kommer att ge dig ett ljusare och hälsosammare utseende.

Gå lätt på läpparna

Du kanske tycker att det är en bra idé att bära djärv, ljus läppstift om dina ögon ser trötta ut för att dra uppmärksamheten bort från dina ögon. Även om resonemanget verkar logiskt, hjälper ett djärvt färgat läppstift inte för att bleka dina trötta ögon eftersom det är för tungt. Försök istället med en läppfärg som är mjuk och naturlig så att ditt ansikte ser ljust, glatt och vaket ut. Satsa inte på för nakna färger, men prova naturliga rosa färger så att dina läppar ser ljusa och naturliga ut.

Vit eyeliner

Om dina ögon ser extra trötta ut kan du prova att sätta lite vit eyeliner på den inre kanten av ögonen. Detta lyser omedelbart ögonen och får dig att se mer vaken. Om du känner att vit är för djärvt och onaturligt kan du också göra detta med en krämfärgad foundation så att den ser mer naturlig ut men ändå har samma effekt.

Applicera lättare, skimrande ögonskuggor på de inre ögonen

Ett bra sätt att reflektera ljus från dina ögon och få dem att se ljusare ut är att lägga till skimrande ögonskuggor i de inre hörnen av ögat. Det kommer att få dig att se mer vaken ut och kommer att lysa upp ditt ansikte. Välj vit, grädde eller taupe färger för detta. Ju mer naturligt det ser ut, desto bättre.

Bär endast maskara på övre fransar

Ett mycket enkelt och effektivt sätt att dölja trötta ögon är att bara placera mascara på dina bästa fransar. Genom att lämna dina bottenögonfransar nakna, kommer all uppmärksamhet att väckas upp till dina övre ögonfransar istället för att fokusera på nedre ögat där dina mörka cirklar och påsar antagligen är.

Använd fet övre eyeliner

Bär en extra djärv eyeliner-look på ditt övre lock på de dagar då dina ögon ser trötta ut. Det kommer att uppmärksamma uppåt på ditt övre lock istället för att fokusera på de mörka cirklarna på det undre locket.

Skimrande ögonskugga

Applicera en ljus skimrande ögonskugga (vit, taupe eller blekrosa) i de inre hörnen av ögat. Ljus kommer att reflektera bort från skimmeren till kamouflage mörka cirklar.

En djärv linje på det övre ögonlocket lockar uppmärksamheten bort från mörka cirklar och påsar i området under ögat. Undvik för mycket eyeliner och mascara på den nedre halvan av ögat, vilket kommer att ha motsatt effekt.

Nötkött med brytningar

Djärva ögonbryn hjälper till att dra uppmärksamheten från mörka cirklar. Använd en ögonbrynsblyerts eller skugga för att skapa definierade bryn och avsluta sedan ljusa (men inte för skimrande) markörer på pannbenet. Höjdpunkten hjälper till att lyfta hela ögonområdet.

Foundation med koffein

Koffein minskar påsar. Även om ingrediensen ofta finns i ögonkräm, föreslår vi att du använder en foundation med koffein för att lägga till både täckning i mörka cirklar och minska inflammation.

You may also like...