Online fashion blog
Svenska

Så Ser du Yngre ut med Smink

Om du är ute efter en yngre snygg hud får hudvård förmodligen högsta prioritet i din skönhetsrutin. Du kanske uppmärksammar kost, livsstil och hormonbalans.

Men tänk om du saboterar alla dessa ansträngningar med hur du sminkar dig?

Detaljerna för din makeupapplikation kan göra en stor skillnad med hur ung (eller gammal) eller du ser ut.

Här är våra favorit sminktrick för att se yngre ut:

1. Ljusa dina inre hörn

Även om du inte bär någon annan makeup, rekommenderar vi att du alltid döljer mörkret i de inre hörnen av ögonen. De flesta fokuserar på cirklarna under, men detta område är faktiskt det viktigaste och gör den största skillnaden. Det låter så enkelt, men det kommer omedelbart att lysa hela ansiktet och få dig att se uppfriskad och väl vilad.

Naturligtvis vill du också täcka de mörka cirklarna nedan. Jag föreslår att du drar en upp och ned triangelform istället för en halvmåne, för att hjälpa att pressa dina kinder framåt. Om du har betydande missfärgning, överväg att använda en färgkorrigerare under din concealer.

2. Välj foundation

Du behöver mindre foundation än du tror! Jag skulle försöka undvika medellång till full täckningsformler om det är möjligt – de kan torka bort brister, men ser nästan alltid för tung på huden, rånar den från dess naturliga utstrålning och gör att ditt ansikte verka platt och en- dimensionell. Yngre hud kan ibland komma undan med en fullständig täckning, matt utseende, men förbi en viss ålder (cirka 30) tenderar denna typ av smink att sätta sig i fina linjer och skapa veck.

Istället skulle jag gå för en ren grund som du kan komma undan med, i en lysande till daggig finish. Det borde naturligtvis vara i en nyans som passar din hud perfekt – men vet att rena formler i allmänhet är mer förlåtande. Koncentrera din sminkning till mitten av ansiktet, blanda den mer blankt i kanterna, där du naturligtvis behöver mindre täckning.

Sedan kan du lägga till ogenomskinlig concealer bara där du behöver den. Använd en liten borste för att applicera fullständig täckningskläder på alla märken eller fläckar. På det här sättet täcker du inte hela ansiktet när du bara har några problemfläckar!

3. Använd pulver sparligt

När du överdriver det med pulver tenderar det att få din hud att se torr ut – och torr hud uppmärksammar alltid linjerna. Så var inte rädd för lite hälsosam glans. Om du måste använda pulver för att mata dina oljiga områden, gå till en genomskinlig ren kiseldioxidformel. Dessa är de mest viktlösa och naturliga på huden och kan appliceras på nytt utan att lämna klumpig, synlig uppbyggnad.

Glöm också inte att damma över med en stor fluffig borste. Använd en ögonskuggborste eller pulverpuff för att applicera den sparsamt, endast på din T-zon. Som concealern vill du bara placera den där du verkligen behöver den.

4. Lägg till en blush

Blush är fantastiskt för att lägga tillbaka ungdomlig färg till tråkig, trist hud. Men en smickrande rodnad nyans eller placering kan åldras dig snabbt. Du kan aldrig gå fel med en persika för rättvisa till medelhöga hudtoner eller koraller för medelhöga till mörka hudtoner. Denna färgfamilj är universellt smickrande. Undvik allt för glittrande eller skimrande och fel alltid på den subtila sidan. En för mörk eller för ljus rodnad kan lätt se clownaktig ut.

När det gäller konsistens ser gräddsrödor det mest naturliga ut på huden, men kan vara lite svårt att applicera; Jag skulle definitivt föreslå buffring med en rodnad borste istället för fingrarna. (Ja, du kan helt använda penslar med gräddsvätt!) Jag är mer försiktig med pulver på grund av den synliga texturfrågan, men de är vanligtvis lättare att arbeta med. Målet är att skapa en svag flush över den köttiga delen av dina kinder – gå inte för lågt, eller så kan du dra ner ansiktet.

5. Strategiskt markera

Ungdomlig hud har en naturlig ljusstyrka, och det snabbaste sättet att förfalska är genom att lyfta fram, t.ex. Detta är ett av de viktigaste sminktricken för att få upp ärmen – det kommer att lura människor att tro att du har en bättre (yngre, friskare) hud, precis förrän produkten tar upp ljuset.

Jag föredrar krämformat och tycker att de ser mer naturliga ut än pulvermarkörer. Använd fingrarna för att slänga den över toppen av dina kindben, ner på näsbron, i de inre hörnen av dina ögon och ovanför Cupids båge.

You may also like...