Svenska

Så hittar du snygga friluftskläder som dam

Om du är en kvinnlig jägare vet du hur viktigt det är att ha rätt utrustning. I många år jagade jag i min fars gamla utrustning. De var perfekta för att hålla en stadig position under gynnsamt väder.

Även om jag brukade sitta och göra ingenting har mitt jaktberoende tvingat mig att gå långa promenader i skogen nästan varje dag, oavsett väder. Om det finns något som förstör en lång resa eller en skjutning så är det att behöva ta av sig skrymmande handskar eller en tjock kappa. När du jagar kan det hända att du kämpar med obekväma kläder i timmar och till slut ger upp. I den här guiden går vi igenom vad du bör leta efter som kvinna innan du besöker en jaktbutik för dina inköp, när du känner dig redo för att handla så kan vi rekommendera https://jaktbutik.net för att köpa dina jaktkläder.

Nedan går vi igenom vad du som kvinna ska leta efter i jaktkläder:

Byxor:

Justerbarhet

Jaktbyxor med justerbar och rörlig midja kan vara en enorm hjälp! Älskar möjligheten att justera min midja beroende på hur många lager jag har på mig eller hur mycket mat jag har ätit.

Blixtlås

Efter en lång dag av vandring är det sista du vill att upptäcka att något har glidit ur fickan. Du kan till exempel dra upp blixtlåset till din mobiltelefon eller avståndsmätare och ändå nå dem lätt när du klättrar i ett träd utan att de faller ur fickan.

Ben med blixtlås är en extra bekvämlighet när du bär byxor med stövlar. Baslager kan stoppas in i en känga eller sko och hållas torra genom att ha dragkedjor på byxornas nedre ben.

Byxor som är lätta att ta av vid behov

Enligt min åsikt är de bästa plaggen och lagren de som är lätta att glida ur. Toalettpauser är en nödvändighet om du planerar att tillbringa hela dagen utomhus. Det gör stor skillnad om dina kläder har snabba tryckknappar eller dragkedjor på lämpliga ställen. Jägare bär ofta overalls eller bibs som en del av sin utrustning. De gör det verkligen svårare för kvinnor att komma undan. Alternativ som kan bäras som byxor eller som har dragkedjor med utgång från innersidan bör övervägas.

Byxor med mer utrymme för höften

Det finns några saker att tänka på när du köper ett par byxor för dina höfter. Du vill att dina byxor ska kännas bra på din kropp, men du vill också att de ska kunna följa med dig i alla lägen, oavsett om du sitter, står, klättrar eller hukar. Det är då ett stretchigt tyg är till nytta.

T-shirts och tröjor

Korta och strama

Herrkläder som är alltför baggy kan begränsa rörligheten på grund av den extra massan. När det gäller underställ, sök efter något som är bantande. På så sätt kan du hålla dig varm och bära tyngre kläder utan att känna dig som en marshmallow. Trots att du vill att ditt underställ ska sitta som ett andra skinn bör du söka efter ytterplagg som har plats för många lager under dem.

Jaktkläder med veckade underarmar ger å andra sidan större utrymme i bröstet. Skjortor med triangelformade skärningar under armarna gör att du kan röra dig mer fritt!

Jag hoppas att du tycker att dessa tips är användbara när du gör dina val av utrustning inför den kommande säsongen. Slutligen vill jag ge några råd: Kontrollera returpolicyn för alla företag som du överväger att köpa från innan du gör ett köp. När du experimenterar med olika märken och stilar bör du också hålla din komfort och funktionalitet högst upp på din prioriteringslista. Trevlig “jakt”, mina damer!

You may also like...