Online fashion blog
Svenska

Så Får du ditt Smink att Hålla Längre

Så får du ditt smink att hålla längre

Rengöra

Tvätta ansiktet först om du inte har gjort det nyligen. Oljan höjer sig snabbt, även om du inte riktigt kan se den, så se till att du börjar med ett friskt ansikte!

Återfuktning

När du har gjort ansiktet torrt använder du en oljefri fuktighetskräm. Det är inte dags att använda en supertung ansiktskräm eller något liknande, håll det lätt.

Primers

Primers är ganska effektiva livräddare för att hålla makeup på plats. Det finns massor av primers på marknaden. Vissa hjälper till med missfärgning, lägger till fukt osv. Men eftersom vi fokuserar på att få smink att stanna, vill vi ha en som hanterar den sitch.

När du väljer ett märke, placera en ärtstorlek primer i ansiktet, med fokus på T-zonen  – det är där huden tenderar att vara den mest oljiga där smink börjar lyfta först. Och se till att inte använda för mycket! Om du lägger till för mycket primer kommer ditt ansikte att känna sig kakigt, vilket som helst extra produktlager kommer att göra; en ärtstorlek är bara perfekt.

Beroende på din hudtyp kan det vara till stor hjälp att hitta en grund som matchar din hudtyp eller specifika behov. För fet hud har du förmodligen svårt att få smink att stanna, så ovanpå din primer vill du använda en oljefri foundation. Om din hud är torr, bör primern och andra steg hjälpa till att hålla makeup på plats, så använd vilken foundation / tonad fuktighetskräm du vill ha.

Ställ in din makeup

När din makeup är klar vill du ställa in utseendet med hjälp av en setting spray- och du har ett par alternativ. Det kan tyckas konstigt att spraya en vätska i ansiktet, särskilt när vi försöker eliminera oljor, men en setting spray blir faktiskt av med dröjande oljor och hjälper verkligen. Spraya i en X- och sedan T-rörelse, någon decimeter från ditt ansikte. Om du hatar idén att spraya ansiktet finns det också setting / efterbehandling av pulver på marknaden.

Efter steg 4 bör du vara i bra form när det gäller att din ansiktsmakeup hålls på plats. Men om din hud är super fet, föreslår jag att du har ett matt pulver i din handväska.

Få ditt smink att hålla längre: Ögon

Steg 1: Prime. Ja, det finns grunder för dina ögonlock och precis som ansiktet, de är fantastiska! Klappa bara lite på ögonlocken (igen, du behöver inte mycket).

Steg 2: Låt det torka. Att låta det torka är oerhört viktigt eftersom om du inte gör det får du en streckig ögonskugga. Vänta ett par minuter innan du lägger något ovanpå primern.

Få ditt smink att hålla längre: läppar

Steg 1: Exfoliera. Om dina läppar är supertorkade eller spruckna, kommer läppfärgen att blöda mycket lättare, och det är bara aldrig ett bra utseende. Använd en mild exfoliater – den här är vacker, giftfri och otrolig – innan du lägger på din läppfärg. Gör detta innan du tar på mig någon smink eller när du är i duschen.

Steg 4: Setting. Ja, setting igen. Men på läpparna. Kommer du ihåg att matt pulver från steg 6 i ansiktsavsnittet? Använd fingret eller en liten borste och dutta lite löst pulver över din färg (eventuellt lös pulver fungerar). Detta kommer definitivt att hjälpa till att hålla saker på plats! Om dina läppar känns supertunga efter att ha gjort det.

You may also like...