Svenska

Så Använder du Concealer För Bästa Resultat

Concealer är ett magiskt sminkredskap som gör underverk för din look.

Concealer är din bästa vän när det gäller att skapa en felfri hud. Om du vill betona dina bästa funktioner och dölja dina brister måste du välja rätt nyans. Ditt val beror på din unika färg och exakt vad du försöker dölja. Att använda och hitta den perfekta concealern kan vara en utmaning, speciellt om du är nybörjare. Men oroa dig inte. I denna guide går vi in i detalj över hur du använder concealer för perfekt resultat och vad du bör tänka på.

Tänk på att olika delar av ditt ansikte kan du behöva olika typer av concealers för bästa resultat. När det gäller att använda concealer under ögonen är målet att lysa upp området så därför vill du ta en concealer som är ljusare än din hudton. Å andra sidan, om du vill täcka fläckar och/eller rodnad, leta efter en produkt som är i samma nyans som din hud. Oavsett vilket område du arbetar med ska du alltid använda en concealerborste av god kvalitet. Det kommer att göra enorm skillnad.

Var du ska använda Concealer?

Även om du kan tänka på concealern som en produkt för att täcka fläckar, är vi här för att berätta att concealer har ett antal olika användningsområden. De tre främsta sätten du kan använda concealer är att täcka mörka ringar, dölja fläckar och rodnad och lysa upp mörka områden. Som nämnts måste du använda olika typer av concealers för olika områden i ditt ansikte.

Innan du applicerar sminkprodukter på ansiktet ska du först förbereda huden. En primer hjälper din makeup att hålla längre, jämna ut hudtonen och minska tydligheten av dina porer. Medan vissa använder först concealer, vill vi betona att du kommer att få ett bättre resultat av att börja med foundation. Detta kommer att förhindra dig att överdriva sminkningen med concealern. Beroende på personliga önskemål och preferens kan du använda antingen en blandare eller borste för att applicera din foundation. Därefter kan du gå vidare till concealer. Se till att investera i en borste av god kvalitet för att få det mest felfria resultatet.

Hur man använder Concealer och Foundation

Börja sminkpapplikationsprocessen med en foundation som din bas. Applicera ett lätt lager, börja i mitten av ansiktet och blanda det utåt. Följ upp med concealer för att maskera eventuella skador eller tråkiga områden. Grunden och concealer-nyanserna bör vara liknande i textur och perfekt matcha din hudton. Detta är viktigt för att säkerställa att allt smälter samman felfritt.

Hur man applicerar concealer under ögonen

Det känsliga ögonområdet är känsligt för skador, så du vill närma dig ögonområdet försiktigt. En concealerborste är det mildaste alternativet. Innan du applicerar någon produkt ska du först förbereda området med ögonkräm, klappa det under ögat och på ögonlocket. Vänta några minuter medan det går in i huden innan du applicerar smink. För en finare look rekommenderar vi att du applicerar concealer i V-form. Använd en duttbrörelse för att blanda ut sminket.

Hur man använder Concealer för att täcka finnar och rodnad

När det gäller att dölja finnar och utbrott är det viktigt att fukta huden först. Detta hjälper till att skydda fläckar från potentiell akne som solskyddsmedel och/eller smink. Med hjälp av en borste kan du sedan applicera concealern rätt på plats. Dra borsten försiktigt över fläcken och fjädra ut kanterna för att blanda den i den omgivande huden. Avsluta med att använda ett löst pulver.

Hur man använder Concealer på täcker ärr

De flesta av oss kan ha ett akneärr eller två. Även om smink är det enklaste sättet att dölja dessa brister, kan vissa applikationsprocesser betona dem snarare än att minimera deras utseende. Innan du applicerar smink rekommenderar vi att du börjar fylla i ärrbildning. Matta concealers är bäst på grund av deras förmåga att mildra utseendet på strukturerade områden. Använd en concealerborste med fin borste för att blanda ut produkten. Avsluta med att lätt damma ett fixeringspuder över hela fläcken.

Less is more

Du kan kamouflera en brist med concealer innan du lägger en fullständig täckningsprodukt på huden. Men om du inte är försiktig med det, kan concealern kännas tung och se kakig ut. Hur förhindrar du detta? Använd först foundation för att se hur mycket av de mörka cirklar, fläckar som du kan täcka på detta sätt. Sedan, om du behöver mer täckning, gå tillbaka med ett tunt lager av concealer direkt på området. Du kommer att bli förvånad över hur lite smink du faktiskt behöver.

1. Concealer efter Foundation

Även om du kanske vill dölja dessa irriterande brister, är det bäst att vänta tills du har använt foundation. Detta beror på att foundation ovanpå concealer kan leda till smink som ser kakig ut – eftersom concealern kanske inte stannar under.

Avsluta med fixeringspulver om du har fet hud. Detta tenderar att göra underverk. Glöm det här steget om du har torr hud, eftersom pulvret kommer att matta produkten, vilket eliminerar hudens mycket eftertraktade fuktighet.

För pulverfoundationanvändare är det upp till dig om du vill använda concealer före eller efter foundation! Detta beror på att flytande concealer har en liknande konsistens som flytande foundation, vilket innebär att concealer inte kommer att ändras när pulverfundamentet appliceras över det.

2. Använd ringfingret för applicering

Produkten kommer att tränga bättre in och ge en jämnare, naturlig finish av att applicera med fingret.

Använd ett ringfinger för att blanda concealer mot mörka cirklar. Ditt ringfinger är det fingrret som du använder minst, och detta säkerställer att du inte använder för mycket tryck under ögonområdet och förvärrar skador.

3. Täck inte innan du behandlar

De flesta dagar låter vi en fläck leva sminkfritt för att läka ordentligt. Andra dagar har vi ett viktigt möte och date och vill täcka skönhetsfläckar eller finnar. Hur hanterar vi detta? Applicera doftfria och icke-porstoppade formler i en lätt täckning med en fjäderliknande touch.

Och medan vissa concealers har antydan till akne-bekämpande salicylsyra eller anti-aging egenskaper inklusive peptider, vitaminer och hyaluronsyra, är det alltid bäst att behandla roten till problemet. Först och främst se till att få rätt behandling för hudproblemet och sedan använd concealer på de områden som behövs.

4. Använd Concealer för att finputsa din look

Täck eyeliner-misstag med en vinklad borste doppad i concealer. Använd concealer för att neutralisera din naturliga läppfärg och applicera sedan läppstiftet för att se dess riktiga nyans. Möjligheterna är oändliga. Från snabbkorrigeringar till kamoufleringar av skönhetsfel, att lära sig använda concealer säkerställer att du lär dig använda concealers breda användningsområden.

5. Välj rätt konsistens för den täckning du behöver

Mousse concealer: Mousse concealer är bra för att bli ljusa upp under ögonen, för att lyfta fram och dölja mörka cirklar. Dessa concealers erbjuder vanligtvis medium till full täckning.

Flytande: Detta är normalt den mest populära concealertyp. Vanligtvis säljs dem i rör och appliceras med en trollstav. Denna är byggbar och effektiv vid all täckning. Vill du täcka rynkor? Den tunna strukturen slår sig inte in i fina linjer som tjockare konsistenser gör.

Stift: Stiftconcealers är den tjockaste av concealers och behöver vanligtvis duttas eller svepas och sedan blandas med en borste för en jämn applikation. Eftersom den tjocka konsistensen kan täppa till porerna, passar den bäst för områden som behöver hög täckning, såsom ärr och tatueringar.

6. Var inte rädd för att dölja färg med färg

Om du går till din närmaste skönhetsbutik och blir förvirrad av alla concealers, oroa dig inte. Varje concealer fyller ett syfte.

Neutralisera med färgkorrigerare innan du använder concealer. Här är en kort sammanfattning:

Bekämpa mörka cirklar och mörka fläckar: Persika för ljus hud, orange för brunbrun till mörk hud och röd för djup hud. Grön för extrem rodnad och gul för mild rodnad.

You may also like...