Online fashion blog
Svenska

9 Tips för att få Din Makeup att Se Bättre ut

För vissa tjejer är det svårt att hitta orsaken till varför din smink bara inte ser bra ut. Du kan följa alla olika guider men trots detta kanske inte vara helt nöjd med resultatet. Som om någonting fattas.

För att hjälpa dig har vi samlat några av våra bästa tips för att din makeup ska bli bättre och se perfekt ut. Det finns några mycket vanliga misstag som görs när det gäller att applicera smink. Det enklaste sättet att lära sig om makeupapplikation är via YouTube-videor, bloggar och andra skönhetskällor! Om du vill lära dig mer om makeupapplikation, fortsätt att läsa nedan för tips för att göra din makeup helt perfekt.

1. BLANDNING

Det första av våra tips för att få din makeup att se bättre ut börjar med det det största och vanligaste sminkfelet! Blandning är en av de viktigaste sakerna att göra när det gäller sminkapplikation. Om du inte blandar din makeup kommer det att leda till hårda linjer och ett onaturligt utseende. Du vill att din smink ska smälta in i din hud. Blanda din foundation, ögonskugga, concealer och rouge och försök att hålla den så naturlig som möjligt!

2.RENGÖR DIN ÖGONBRYN

Att få dina ögonbryn gjorda kommer att göra den största skillnaden för din sminklook. Rena ögonbrynslinjer skapar ett ännu trevligare form på ditt ansikte. När dina ögonbryn är väl städade är det lättare att fylla i ögonbrynen för att göra dem fina och definierade. Du kan använda en penna eller ett pulver för att fylla i dem. Detta kommer att göra att din makeup ser perfekt!

3.KONTUR & HIGHLIGHTS

Konturering och highlighting tar makeupapplikationen till en annan nivå! Det skapar en optisk illusion så att näsan verkar smalare, dina kindben hela ansiktet mer definerat. Konturen är en nyans eller två mörkare än din hudton och bör vara matt. Det finns så många guider på nätet om konturer och highlights som du kan hitta och lära av. Så länge du gör detta noggrant kommer det att göra din makeup ännu bättre!

4. LÄPP PENNA

Läppstift och läppglans är vackra på egen hand, men att lägga till läpppenna kommer att göra en så stor skillnad för hela din look. När du sminkar dina läppar framstår dem som större och mer definierade. Detta gör en sådan skillnad i hur din makeup ser ut. Se till att läpppennan är i samma nyans som läppstiftet du använder. Applicera lite glans ovanpå och voilá!

5. RÄTT MATCH

Ett mycket vanligt misstag när det gäller sminkapplikation är grundskuggan. Det är väldigt svårt att hitta en nyans som matchar oss individuellt. Det är därför du måste fortsätta försöka hitta den som passar perfekt till just dig och din hy! Se till att du testar färgen i naturligt ljus, eftersom olika belysningar ibland kan lura! Rätt grundskärm för dig får ditt ansikte att se naturligt ut och du kommer inte att ha två olika hudtoner i ansiktet och halsen!

6. HUDVÅRD

Vissa människor känner inte till det faktum att hudvård ändrar hur din smink tillämpas. Att tvätta ansiktet och ta hand om din hud kommer att göra en skillnad. Din smink kommer att tillämpas mycket mer felfritt och ger en luftborstad effekt, tillsammans med det faktum att du kommer att ha minimerade porer, mindre fläckar och mjukare hud. Se till att du tar av din makeup på natten, rengör, exfolierar, tonar och återfuktar regelbundet!

7. RÄTTA FÄRGER

Tillsammans med rätt foundation är det också bra att välja färger som får fram dina individuella toner. Färgerna på dina skuggor, läppstift och rouge bör framhäva dina ögon och hudton. Om du har bruna eller mörka ögon, satsa på varma färger. Om du har ljusa ögon och en ljusare hud, satsa på kalla toner. Detta kommer att se till att förbättra din look ännu mer.

8. SMINKA INTE FÖR MYCKET

En annan viktig regel för sminkapplikation är att inte överdriva. För mycket smink tar bort vår naturliga skönhet. Vi använder smink för att förbättra vårt utseende, inte för att skapa det! Applicera din makeup med en lätt hand. Det är alltid bäst att använda små mängder smink och bygga upp den på lämpligt sätt. På så sätt applicerar du inte för mycket och kommer inte att ha problem med att blanda.

9.PRIMER & SET

Sist, men inte minst rekommenderar vi att du applicerar en primer och ställer in din makeup. För dem som inte vet, appliceras primer innan någon makeup. Detta gör att din smink blir bättre och håller längre. Vissa foundations minimerar också porernas utseende. Detta skapar en smidig och jämn bas för din grund. Du kan ställa in din makeup med en spray eller pulver. Detta kommer också att säkerställa långvarig makeup samt förhindra att det blir fet under hela dagen.

Bonus tips för att få ditt smink att se bättre ut

Skapa den perfekta vingade eyelinern

För att skapa den perfekta vingade eyelinern är det perfekt att använda en sked. Håll i skedens handtag i det yttre hörnet av ögat.

Följ handtaget för att rita en rak linje med din eyeliner. Därefter koppar du ögonlocken med den rundade delen av skeden och använd den krökta kanten för att skapa vingens krökta spets. Slutligen, fyll i utrymmet mellan de två linjerna med eyeliner och förläng fodret på den övre franslinjen.

Få ut det mesta av din concealer

När det gäller använda eller spara makeup anses en bra concealer vara en väldigt värdefull investering. Den kan inte bara fungera som grund om den appliceras sparsamt, utan den rätta concealern kan användas för att täcka allt från akne till mörka cirklar. Ett bra sätt att dölja är att använda en BB- eller CC-kräm överallt, och sedan bara gå in med en fullständig concealer i vissa områden. Om du försöker täcka en fläck på din hy kan du använda lite ögonprimer ovanpå den, och när den torkar så kan du lägga en concealer på toppen.

Bli smart när det gäller nyansmatchning

Det kan vara en utmaning att hitta din perfekta foundation matchning. För att hitta din exakta nyans rekommenderas att du drar ett sträck med foundation längs den undre käklinjen i ansiktet ner till halsen för att se vilken som försvinner sömlöst i din hud. Men om du är villig att göra de extra investeringarna kan är det inte heller vara någon dålig idé att lämna butiken med två nyanser. Kom ihåg att hud inte är en färg. Att ha en liten variation i dina alternativ möjliggör en mer naturlig finish. Att ha flera nyanser i rotation kommer att vara en räddare i nåden när du naturligt solar under sommarmånaderna eller blir blekare på vintern.

Få en naturlig glow

Var medveten om var du applicerar överstrykningspenna. En fuktig highlighter på toppen av näsbron precis där ögonbrynen möts, lite på kinderna, och kanske lite på käklinjen för en riktigt fräsch look. Detta ger en naturlig glow. Ägna mest uppmärksamhet åt de områden i ansiktet där du vill ha mest glans.

Skapa en bra grund

Blandning och lager är extremt viktigt för en fantastisk look. Ta dig tid när du applicerar foundation, helst med en svamp för att pressa produkten in i huden för att blanda den och skapa en mer naturlig struktur. Applicera det gradvis, bygg upp tunna lager som följer vinkeln på dina kindben, och låt grunden se fin ut så den håller längre.

Använd concealer försiktigt

Applicera concealer försiktigt på utvalda ställen snarare än att täcka ansiktet i något tyngre än du behöver. Detta är nyckeln till att se till att dina bästa bitar sticker ut.

Blush

Tack vare dess ungdomstimulerande karaktär och generella ansiktsupppiggande effekt är blushen perfekt.

Med en pulveraktig blush ger du den perfekta touchen till ditt ansikte. Att göra att kinder ser friska och fräsha ut inifrån är lätt när du har bra produkter till hands.

Jag hoppas att du hittar dessa tips för att din makeup ska se bättre ut! Det här är tips som fungerar för mig och förhoppningsvis fungerar också för dig. Vilka tips rekommenderar du för att din makeup ska se bättre ut?

You may also like...